KIVA

KIVA

In de laatste week van de komende zomervakantie zal in Oegstgeest de 45ste Kindervakantieweek worden gehouden. Van 14 t/m 18 augustus is er dagelijks een afwisselend programma voor kinderen in de basisschoolleeftijd (groepen 3, 4, 5, 6, 7 en 8 tijdens het schooljaar 2016-2017).

Na de vele postieve reacties op de KIVA´s van de afgelopen jaren heeft de Stichting Evenementen opnieuw besloten om zorg te dragen voor de organisatie van deze schitterende vakantieweek.
Ook dit jaar is de Stichting Evenementen daartoe verzocht door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk, die door de Gemeente Oegstgeest is benaderd om zorg te dragen voor de realisering van jeugd- en jongerenwerk binnen deze gemeente.
Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers zullen ook dit jaar zo'n 300 kinderen in de basisschoolleeftijd in de gelegenheid worden gesteld om deel te nemen aan een afwisselende vakantieweek. Het uiteindelijke aantal KIVA-kids is afhankelijk van de beschikbare leiding.
Om de KIVA 2017 op verantwoorde wijze vanuit het Dorpscentrum aan de Lijtweg te kunnen verzorgen, zijn ook dit jaar de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen, waardoor de kinderen niet met langsrijdend verkeer geconfronteerd worden. Overigens zorgt ook dit jaar de Gemeente Oegstgeest voor de beschikbaarstelling van diverse accommodaties en gemeentelijke diensten. De Stichting Evenementen zorgt voor de samenstelling van het KIVA-programma, de werving en begeleiding van de leiding, de inschrijving van de deelnemers en het voeren van de publiciteit.

Op de eerste inschrijfdag (zaterdag 10 juni) lieten maar liefst 347 kinderen zich voor de Kindervakantieweek laten inschrijven.
Inmiddels hebben zo'n 370 kinderen zich voor de KIVA laten inschrijven. Voor de meeste kinderen met het inschrijfnummer boven de 300 is er helaas alleen nog een plaatsje op de reservelijst.

Meer lezen over de KIVA? Klik op:   KIVA-programma   /   Inschrijven   /   Leiding