Bruisend jeugdwerk in Dorpscentrum!

Bruisend jeugdwerk in Dorpscentrum!

Dansen en swingen
Opnieuw start professioneel danseres en dansdocente Eline Roosemalen bij de Stichting Evenementen met een aantal nieuwe danscursussen. Voor de allerkleinsten is er de cursus Peuterdans (2 t/m 4 jaar - do) en zijn er twee K3-danscursussen (4 t/m 6 jaar - wo/do). Voor de oudere danskids (jongens en meiden van 7 t/m 12 jaar - wo/do) zijn er de cursussen Kidsdance, Dancingtime en Street/Clipdance met Zumba.
Ook Misha Kostava gaat dit jaar opnieuw van start met zijn populaire percussie-cursussen (7 t/m 14 jaar - wo). Tijdens Djembe en Percussie kunnen ritmische kids zich lekker uitleven op prachtige Afrikaanse trommels en maken ze kennis met een aantal andere percussieinstrumenten.
Bij de cursus Spelen met Muziek (4 t/m 6 jaar - wo) van Claudia Maggioni en Patrizia Tosellini imaken de kinderen op een ongedwongen wijze kennis met de basisbeginselen van muziek met leuke liedjes en instrumentje…  

Schitteren in “the Spotlights”
Gelukkig gaat ook de populaire Musicalcursus (9 t/m 12 jaar - do) weer van start en kunnen zo’n 20 musicalkids onder leiding van zangeres en musicaldocente Susanne de Rooij kmet elkaar weer een schitterende musical op de planken gaan zetten…
De cursus Toneel Spelen (8 t/m 12 jaar - vr) van acteur, regisseur en theatermaker Pim Karhof heeft de afgelopen jaren veel respect afgedwongen. Onder zijn professionele leiding leren zo’n 10-12 kinderen hoe het is om echt op de planken te staan. Mogelijk is er dit jaar een extra cursus voor de oudere Toneelkids, want volgens Pim zou het zonde zijn om zoveel acteertalent verloren te laten gaan…

Sociaal-emotioneel
Naast de kinderyogacursussen die Saskia Lequin al geruime tijd in Oegstgeest verzorgt gaat bij bij de Stichting Evenementen ook van start met twee cursussen om kinderen sociaal-emotioneel weerbaarder te maken. Dit wordt bereikt met leuke spelletjes en gerichte oefeningen. Voor de jongste kinderen is er de cursus “Op Avontuur!” (5 t/m 7 jaar - di) en voor de oudere kids is er de cursus “Opkomen voor jezelf!” (8 t/m 12 jaar - di). Ook is er een speciale yogacursus voor oudere kinderen (12+ - di) en kunnen bij voldoende belangstelling ook andere yogacursussen aan het programma worden toegevoegd…

Creatief en Culinair
Dankzij de inzet van de Oegstgeester kunstenaressen kan er dit seizoen zorggedragen worden voor een tweetal Teken/Schildercursussen (6 t/m 9 jaar – di / 8 t/m 12 jaar – wo). Tijdens de lessen komen diverse technieken aan de orde en wordt ingespeeld op de individuele mogelijkheden van de deelnemers.
Tijdens Creakids (6 t/m 9 jaar – di). Tijdens de lessen wordt vooral ingespeeld op de wensen en mogelijkheden van de creatieve kids.
Voor nieuwsgierige kinderen gaat deze week het inmiddels volgeboekte Juniorlab (8 t/m 11 jaar – wo) van start en later dit seizoen is er de creatieve cursus Woodykids (9 t/m 12 jaar – wo), waarbij allerlei houten voorwerpen gemaakt worden.

Bij “De Bakkerij” (9 t/m 12 jaar – wo) gaan de jeugdige bakkers aan de slag met deeg, bakvormpjes, deegrollers enz. Uiteraard mogen de kinderen de lekkernijen mee naar huis nemen, waar iedereen kan smullen van de smakelijke bakresultaten.  
Opnieuw opent het Kinderkookcafé (8 t/m 12 jaar – wo/do/vr) op diverse dagen haar deuren. Tijdens de kooklessen maken de culinaire kids zelf een heerlijke maaltijd klaar. De cursus wordt afgesloten met een Kidsrestaurant, waarvoor familie en andere belangstellenden worden uitgenodigd.

Het is geweldig om te zien hoe kinderen op verschillende terreinen hun talenten kunnen ontwikkelen. Stichting Evenementen heeft weer diverse enthousiaste docenten bereid gevonden de kinderen hierin te ondersteunen. De jeugdwerkactiviteiten van de Stichting Evenementen worden mede ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Holland Rijnland.
Na het uitkomen van de speciale cursussenfolder via het basisonderwijs stromen de reacties voor de populaire jeugdwerkcursussen weer binnen… Diverse cursussen zijn inmiddels volgeboekt. Voor een aantal andere cursussen is inschrijven nog beperkt mogelijk.