De magie van KIVA was weer voelbaar!


Aan de kapstok in de gang van Dorpscentrum Oegstgeest hangen nog de laatste gevonden voorwerpen als stille getuigen van een onvergetelijke KIVA-week …  Honderden foto’s staan inmiddels op de Evenementen-website en de 300 KIVA-kids en zo’n 50 vrijwilligers kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde en magische 44ste Kindervakantieweek:
De KIVA-magie was opnieuw voelbaar: “KIVA-magie was KIVA-Magic"!

Het was een KIVA-week vol hoogtepunten waar nog lang over nagepraat zal worden…

Maandag werden er allerlei magische spellen gedaan in het Bos van Wijckerslooth en rond het Dorpscentrum. Ook was er deze dag een betoverend knappe theatervoorstelling van Jeanmarie Bevort met Circo Fiasco.  
Dinsdag was naast de spelactiviteiten rond het Dorpscentrum een leuk speurspel met een betoverende vossenjacht die afgesloten met de muzikale theatervoorstelling “Trombo Tuba Toet” van Professor Dombidoo en Ladidaa didoo.
Omdat zwembad Poelmeer tijdens de zomervakantie gesloten was werd op woensdag een spetterend bezoek gebracht aan het gastvrije Zwembad Aquamar in Katwijk en was er dankzij attractie-verhuur  Moonen een afwisselend programma rond het Dorpscentrum. Ook werd een magisch bedoek gebracht aan het mini-theater van Umberto om zijn Magische Hand te bewonderen.

Touringcarmaatschappij Koninklijke Beuk liet zich tijdens de KIVA van haar beste kant zien: Op de woensdag reden 2 tweedubbeldekkers diverse ritten tussen zwembad Aquamar in Katwijk en Oegstgeest en donderdag kwamen er maar liefst 5 dubbeldekkers voorrijden om de KIVA-kids veilig naar Familiepark Drievliet te brengen. Later deze dag toverde de swngende Mega Party Drive Inn Show de kerkzaal om in een swingende Disco Party. De laatste KIVA-dag liet na de Spelenkermis de Oegstgeester Brandweer het water rijkelijk vloeien tijdens het brandweerspuiten en verzorgde Robert Blake met zijn schitterende ”Western Magic Kids Show” voor een spectaculaire afsluitende magische show.

Uiteindelijk lieten maar liefst 337 kinderen zich zich voor de Kindervakantieweek inschrijven en toonden zo’n 60 mensen belangstelling om zich als leiding aan te melden. Helaas was er dit jaar een reservelijst voor zo’n 37 kinderen en 10 vrijwilligers, waarmee de populariteit van de KIVA opnieuw werd onderstreept. Het is geweldig dat er ieder jaar zo veel vrijwilligers zijn die een week vakantie of (vakantie)werk inleveren en zich in plaats daarvan in willen zetten voor het plezier van kinderen:
Alle leiding: Heel veel dank voor jullie geweldige inzet!

Een KIVA als deze is alleen mogelijk dankzij de medewerking van veel instanties die wij dan ook hartelijk willen danken hiervoor: winkels in winkelcentrum Lange Voort, de Oegstgeester weekmarkt en de Oegstgeester Brandweer. Slagerij Van der Zalm voor de heerlijke KIVA-kroketjes…
Ook touringcarmaatschappij Koninklijke Beuk mag beslist genoemd worden, die ondanks de enorme drukte binnen het eigen bedrijf zo goed in wist te spelen op onze vervoerswensen: twee dubbeldekkers voor het zwembadvervoer op de woensdag en maar liefst vijf dubbeldekkers op de donderdag.
Fijn dat we ook dit jaar weer op de heren van de Gemeentewerken mochten rekenen. Ook Politie Hollands Midden en de GOA’s bedankt voor de vaak onzichtbare steun… Mede dankzij de inzet van deze mensen was het mogelijk om de KIVA op een verantwoorde wijze te kunnen laten plaatsvinden…

Tot slot bedanken wij natuurlijk ook alle kinderen die een week lang “onze KIVA-kids” zijn geweest..  KIVA-herinneringen ophalen is vanaf heden mogelijk…
Neem een kijkje in de fotoboeken op www.st-evenementen.nl.

Dorpscentrum Oegstgeest laat aan duidelijkheid niets te wensen over: Het Oegstgeester jeugdwerk kan haar activiteiten in het Dorpscentrum blijven continueren: Volgend jaar kan de KIVA dus gewoon weer in/vanuit  het multifunctionele centrum aan de Lijtweg worden gehouden. De organisatie van de KIVA 2017 kan dus al van start gaan! De inschrijving voor KIVA 2017 start op zaterdag 3 juni 2017!

Iedereen die in welke vorm dan ook een bijdrage hebben geleverd aan de KIVA van 2016:
Heel veel dank voor jullie aandeel in deze geweldige KIVA-week!

 

Diderik Selier.