Een smakelijk feestje voor 300 culinaire kids

Een smakelijk feestje voor 300 culinaire kids

Maandag mochten de kinderen in Albert Heijn Hamsterbord spelen en het boodschappenspel doen. AH-medewerker Peter van Lierop verraste de culinaire kids met een heerlijke traktatie. Tijdens deze regenachtige dag was er een alternatief programma in het Dorpscentrum.
Dinsdag genoot iedereen van de Vossenjacht met Speurspel in Winkelcentrum Lange Voort en op de Oegstgeester weekmarkt. Hoppezak had voor toepasselijke kleding gezorgd, Van der Zalm presenteerde culinaire KIVA-balletjes en bij Jac. van der Plas smulden de KIVA-kids van een stukje kibbeling. Omdat het weer nog te wisselvallig was werd de knappe straattheateract van het Back Up Theater – de culinaire voorstelling Comfortable – verplaatst naar het Dorpscentrum.
Woensdag waren er leuke attracties rond het Dorpscentrum: De rodeo-stier, survivalbaan, klimpalmboom en het kaasvangspel vielen bijzonder in de smaak. Verder konden de culinaire talenten zelf een pannenkoekje bakken en uit handen van IJsco Ali op bijzondere wijze een ijsje in ontvangst nemen en een spetterend bezoek brengen aan Zwembad Poelmeer…
Maar liefst vier dubbeldekkers en een “gewone” touringcar liet Koninklijke Beuk op donderdag voorrijden om het hele gezelschap naar Faqmiliepark Drievliet te brengen. ’s Avonds was er ook nog een drukbezochte KIVA-disco.Vrijdag waren er zo’n 25 oud-Hollandse spelletjes rond het Dorpscentrum en mochten de KIVA-kids zelf de slang ter hand nemen bij de Brandweer. Ook was er de theatervoorstelling “Andere Koek”…

Tijdens de afsluiting liet Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier weten dankbaar te zijn dat weer zoveel vrijwilligers belangeloos hun medewerking aan de schitterende vakantieweek wilden verlenen. Ook veel dank voor de mensen van de Gemeentewerken, Brandweer, BOA’s en een tal van andere instanties voor hun aandeel in het succes van deze bijzondere KIVA-week. Terugblikken op deze fantastische KIVA-week? Ga voor de foto’s naar www.st-evenementen.nl.

Reikhalzend wordt er door kids – en leiding! – al uitgekeken naar de KIVA van volgend jaar. Maar zo lang hoeft de Oegstgeester jeugd niet te wachten: Binnenkort kunnen weer zo’n 200 kinderen wekelijks genieten van uiteenlopend cursussenaanbod dat binnenkort in het Dorpscentrum van start zal gaan. Ook komen er in de diverse schoolvakanties leuke vakantieactiviteiten.

Het Oegstgeester jeugdwerk wordt mede ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk.
Meer info over alle  Evenementenactiviteiten is te vinden op www.st-evenementen.nl.
Met eventuele vragen kunt u terecht bij de Stichting Evenementen via deze website (contactknop) of telefonisch via 071-5171540.