Geslaagde KIVA 2007

Geslaagde KIVA 2007
In de laatste week van de zomervakantie verzorgde de Stichting Evenementen de vijfendertigste editie van de Oegstgeester Kindervakantieweek. Van 27 t/m 31 augustus was er een afwisselend activiteitenprogramma voor kinderen en tieners van 6 t/m 12 jaar.
Zon 270 KIVA-kids hadden zich al voor de vakantie in recordtijd in laten schrijven.
Maar liefst zon 40 enthousiaste vrijwilligers maakten het mogelijk dat iedereen kon genieten van een fantastische evenementenweek.

Op maandag stonden een speurtocht, diverse bosspelen in het Bos van Wijckerslooth en een lekker renspel op het KIVA-programma. Bijzonder was ook het speciale Hamsterspel, wat mede dankzij de medewerking van de gloednieuwe Albert Heijn aan de Irislaan mogelijk was gemaakt.
Dinsdag werden op het UDO-terrein diverse veldspelen gedaan en was er op de Oegstgeester Weekmarkt en in Winkelcentrum Lange Voort een bijzonder leuk speurspel, compleet met Vossenjacht en Voddenraapspel.
Zowel het ochtend- als middagprogramma werden afgesloten met het schitterende beeldende straattheater van Carbid met de voorstelling Stier en Ballen, waar zowel de KIVA-kids als vele andere belangstellingen zichtbaar van genoten
Woensdag was het spetteren geblazen in het gastvrije Zwembad Poelmeer en waren op de Lijtweg diverse schitterende attracties opgesteld. Zo waren er een Western-rodeostier, een sleehelling, een obstakelbaan en een mini-workshop Djembe-spelen. Laatstgenoemde activiteit werd mede mogelijk gemaakt door Misha Kostava en zijn leerlingen en de beschikbaar gestelde Afrikaanse trommels van Music World International uit Alphen aan de Rijn. Verrassend was de afsluiting op de woensdag van Peter en de Vliegmachien, schitterend hilarische meeleeftheater van Cosmo Events.
Indrukwekkend was het vertrek op donderdag van zes luxe Beuk-touringcars naar attractiepark Drievliet in Den Haag. s Avonds stond de Mega Party Drive In Show garant voor een swingende disco in de kerkzaal van het Gemeentecentrum.
Na een sfeervolle mini-kermis, het Brandweer-spuiten en het trottoirtekenen werd de 35ste Kindervakantieweek op vrijdag afgesloten met de voorstelling Wereldberoemd, knap mine-theater van Martin Forget en Douwe van Oven.

Reikhalzend wordt er al uitgekeken naar de KIVA van volgend jaar, maar tot die tijd zal de Stichting Evenementen zorgen dat er voor de Oegstgeester jeugd nog genoeg te beleven zal zijn.

KIVA kijken? Kijk in het fotoalbum KIVA 2007!