Geslaagde Voorjaarsvakantieactiviteiten!

Geslaagde Voorjaarsvakantieactiviteiten!
Dankzij de inzet van enthousiaste docenten en vrijwilligers kon de Stichting Evenementen tijdens de afgelopen voorjaarsvakantie weer zorgdragen voor een aantal bijzonder leuke vakantieactiviteiten. Zon 100 kinderen lieten zich inschrijven voor een creatieve knutselochtend in voorjaarssfeer, twee drukbezochte djembworkshops, twee volgeboekte Kinderkookcafs, een sfeervolle Spelletjesochtend met Bingo en een gezellige Kinderbios.

Op woensdag 18 februari was er een bijzonder gezellige knutselochtend in het souterrain van het Gemeentecentrum. In twee uur tijd maakten de creatieve kids een aantal leuke voorjaarsknutsel-werkjes. Ook was er tijd om met een aantal lentebodes een klein voorjaarsstukje te maken.
s Middags was er veel belangstelling voor de speciale Djembworkshops, welke door docent Misha Kostava gegeven werden. Voor velen was dit de eerste kennismaking met de Afrikaanse trommels. De nieuwsgierige ouders, die de laatste minuten van de les bijwoonden, waren aangenaam verrast over het behaalde resultaat van deze enkele vakantieles.

Op veelvuldig verzoek opende op donderdag 19 februari het Kinderkookcaf opnieuw haar deuren. Deze keer stond het Zuidafrikaanse gerecht Bobotie op het menu. Na het voorbereidende snijwerk konden de culinaire talenten zelf in de pannen roeren. Terwijl de Bobotie nog wat nagaarde in de oven was er voor iedereen nog een bakje hoe kan het ook anders lente-ui-soep.
Vol trots namen de kinderen de zelfbereide gerechten gerecht mee naar huis met de wens ook thuis het gerecht een keer klaar te mogen maken

Dat de jeugd naast allerlei moderne computerspellen ook nog steeds veel plezier beleeft aan de vele (bord)spellen was te merken tijdens de gezellige spelletjesochtend op vrijdag 20 februari. De kinderen wisten al gauw hun weg naar de vele spellen zoals Sjoelen, Twister, Monopolie, de Betoverende Doolhof, Stratego, Domino, Schaken, Dammen te vinden. De spelletjesochtend werd afgesloten met een spannende Bingo, waarbij leuke kleine prijsjes gewonnen konden worden.
Twee uur later vulde de zaal zich met enthousiaste filmfans die genoten van Streep wil racen, een bijzonder leuke film over een zebra, die mee wilde doen met een paardenrace. Uiteraard was er gezorgd voor een aantal heerlijke filmtraktaties.

Veel positieve reacties op de aangeboden activiteiten in de voorjaarsvakantie. Het is leuk om te zien hoe kinderen, die elkaar vaak niet van te voren kennen, toch zo leuk samen bezig zijn aldus Evenementen-initiatiefnemer Diderik Selier. Reikhalzend wordt er al uitgekeken naar de volgende vakantieactiviteiten. Maar gelukkig valt er tot die tijd ook genoeg te beleven...