Inschrijving nieuwe Jeugdwerkcursussen

Inschrijving nieuwe Jeugdwerkcursussen

Binnenkort gaan bij de Stichting Evenementen in het Oegstgeester Dorpscentrum opnieuw meer dan 20 cursussen(!) voor meer dan 200 kinderen in de basisschoolleeftijd van start. Dansen, Djembé spelen, Spelen met Muziek, Koken, Bakken, Musical, Toneel Spelen, Knutselen, Tekenen/Schilderen, Houtbewerken, Juniorlab, Technicakids, Yoga...  Binnenkort is het allemaal mogelijk in het Oegstgeester Dorpscentrum:
de huidige uitvalsbasis van het Oegstgeester jeugdwerk.


Dansen en swingen
Dankzij de inzet van dansdocenten Susanne de Rooij, Inge Pieterse en Nathalie de Jong kan er in het Dorpscentrum weer gedanst worden. Voor de allerkleinsten zijn er de cursussen Peuterdans (do-2-4jr) en K3-dans (wo/do-4-6jr); voor de iets oudere kids is er Kidsdance (wo-7-9jr) en voor jongens en meiden uit de hoogste basisschoolgroepen de cursus Street/Clipdance met Hip Hop (do-9-12jr). Nieuw is Hoop Dance (vr-8-12jr): een nieuwe danscursus, waarbij gedanst wordt met hoepels…
Ook Misha Kostava gaat opnieuw van start met zijn populaire cursussen Djembé en Percussie (wo-7-14jr). Tijdens deze cursussen kunnen ritmische kids zich lekker uitleven op prachtige Afrikaanse trommels en maken ze kennis met een aantal andere percussie-instrumenten.
Bij de cursus Spelen met Muziek (wo-4-5jr) van Claudia Maggioni en Patrizia Tosellini maken jonge kinderen aan de hand van leuke liedjes en het spelen op kleine instrumentjes op ongedwongen wijze kennis met de basisbeginselen van muziek.

Zingen en acteren
Musicaldocente Susanne de Rooij heeft het plan om met 15 muzikale kids een schitterende musical in te studeren. Mogelijk wordt begin juni 2018 de musical Belle en het Beest uitgevoerd: een tijdloze musical met schitterende kostuums en attributen … Om in te spelen op de toenemende vraag naar muzieklessen voor jongere kids staat ook dit jaar de cursus Voice4Kids (do-7-9jr) op het programma.
Acteur, regisseur en theatermaker Pim Karhof hoopt na de herfstvakantie een aantal jeugdige acteurs en actrices te verwelkomen bij de cursus Toneel Spelen (vr-8-12jr). Onder zijn professionele leiding ervaren zij hoe het is om echt op de planken te staan. Uiteraard zullen ook deze cursussen worden afgesloten met een schitterende uitvoering.


Creatief en technisch
Dankzij de inzet van de Oegstgeester kunstenares Fem Stamkart en diverse creatieve vrijwilligers verzorgt de Stichting Evenementen dit seizoen een aantal creatieve activiteiten. Tijdens de teken/schildercursussen (di-6-9jr/9-12jr) komen diverse technieken aan de orde en wordt ingespeeld op de individuele mogelijkheden van de deelnemers.
Bij Woodykids (wo-9-12jr) maken de kinderen leuke voorwerpen van hout: van een bureaustandaardje tot een vogelhuisje en houten speelgoed… In overleg wordt bepaald wat er gemaakt gaat worden.
Voor nieuwsgierige kinderen die leuke en leerzame proefjes willen doen opent het Juniorlab (wo-8-11jr) ook opnieuw haar deuren en voor kinderen die met duurzame techniek aan de gang willen gaan is er Technicakids (di-9-12jr).

Culinair
Bij “De Bakkerij” (wo-9-12jr) gaan de jeugdige bakkers aan de slag met deeg, bakvormpjes, deegrollers enz. Uiteraard mogen de kinderen de lekkernijen mee naar huis nemen, waar iedereen kan smullen van de smakelijke bakresultaten. 
Opnieuw opent het Kinderkookcafé (wo/do/vr-8-12jr) op diverse dagen haar deuren. Tijdens de kooklessen maken de kookkids zelf een heerlijke maaltijd klaar. De cursus wordt afgesloten met een Kidsrestaurant, waarvoor familie en andere belangstellenden worden uitgenodigd.
Later dit seizoen is er speciaal voor jongere kinderen de cursus Kokkies (di-7-8jr) en zijn er opnieuw plannen voor Kids Culinair (wo-9-12jr) en culinaire variant voor oudere kookkids.

Yoga voor kinderen
Nieuw in het cursussenaanbod van dit seizoen zijn de speciale Kinderyoga-cursussen (di-4-7jr/7-12jr) van professioneel yogadocente Jeannette Grootendorst-Nijhuis. Yoga helpt bij het verwerken van allerlei indrukken van school en dit schept weer meer ruimte in hun hoofd en lijf, wat meer rust in henzelf geeft. Met plezier bewegen en ontspannen en ontspannen staan voorop bij Kinderyoga! Meer info over Jeannette is te lezen op www.yogametjeannette.nl. Naast genoemde Kinderyoga-cursussen start er later dit seizoen mogelijk ook nog een Peuteryoga-cursus. Belangstellenden voor deze cursus kunnen zich nu al aanmelden…

Inschrijven/Informatie
Meer informatie over de inhoud, data en kosten van de cursussen is te vinden op deze website. Ook aanmelden voor de cursussen is via deze site direct mogelijk (knop inschrijven).
Wacht niet te lang met reageren, want ook dit seizoen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt…
De reacties zullen op volgorde van binnenkomst worden verwerkt, waardoor iedereen een eerlijke kans op deelname heeft.
Nog vragen/opmerkingen? Stuur een mailtje via de contactknop van deze site of neem telefonisch contact op met de Stichting Evenementen via 071-5171540. 

Cursussen oktober - januari 

Dinsdag
Tekenen/Schilderen (6 - 9 jaar)
Tekenen/Schilderen (8 - 12 jaar)
Kokkies (7 - 8 jaar)
Peuteryoga (2 - 4 jaar) start later
Kinderyoga I (4 - 7 jaar)
Kinderyoga II ( 7 - 12 jaar)
Technicakids (9 - 12 jaar)

Woensdag 
K3-dans (4 - 6 jaar)
Kidsdance (7 - 9 jaar) 
Spelen met Muziek (4 - 6 jaar)
Giocare con la Musica (4 - 6 jaar)
Djembe & Percussie (7 - 14 jaar)
Juniorlab (8 - 12 jaar)
Woodykids (9 - 12 jaar)
De Bakkerij (9 - 12 jaar)
Kinderkookcafé (8 - 12 jaar)
Kids Culinair (9 t/m 12 jaar)

Donderdag
Peuterdans (2 - 4 jaar) 
K3-dans (4 - 6 jaar)
Street/Clipdance & Hip Hop (9 - 12 jaar)
Voice4Kids (7 - 9 jaar)
Musical (9 - 12 jaar)
Kinderkookcafé (8 - 12 jaar)

Vrijdag
Hoop Dance (8 - 12 jaar)
Toneel Spelen (8 - 12 jaar)
Kinderkookcafé (8 - 12 jaar)