KIVA 2020:  Is de Kindervakantieweek nog haalbaar?

Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers kon de Stichting Evenementen er ieder jaar voor zorgen dat zo’n 250-300 kinderen konden genieten van een schitterende vakantieweek boordevol afwisselende activiteiten. Uitvalsbasis was de laatste jaren het evenemententerrein aan de Lijtweg, die in de laatste week van de zomervakantie werd afgesloten voor autoverkeer.

De afgelopen maanden is er veel tijd geïnvesteerd in het onderzoeken de mogelijkheden om de KIVA-week dit jaar ook weer mogelijk te maken. Regelmatig is er contact geweest met de Gemeente Oegstgeest waarbij telkens meest-actuele informatie over RIVM-richtlijnen werd besproken. Vorige week werd duidelijk dat binnen deze richtlijnen de Kindervakantieweek toch mogelijk zou kunnen zijn.

Enthousiaste leiding gezocht!
Er is sindsdien snel gehandeld: Zo is er inmiddels een mail uitgegaan naar de KIVA-leiding, een enthousiaste groep vrijwilligers die vaak al jarenlang bij de Stichting Evenementen betrokken is om de Kindervakantieweek voor telkens enkele honderden kinderen mogelijk te maken.
Helaas is – mede gezien de late bekendmaking van de verruimende maatregelen - niet iedereen meer beschikbaar om als leiding aan KIVA 2020 mee werken. Daarom het dringende verzoek aan iedereen die nog wel als leiding mee kan helpen zich z.s.m. aan te melden via www.st-evenementen.nl/leiding.
Immers: Alleen met voldoende leiding kan de KIVA doorgaan…   

Programma
Natuurlijk zal er ook dit jaar gezorgd worden voor een afwisselend en verantwoord KIVA-programma, waarbij de vertrouwde basisopzet zoveel mogelijk zal worden nagestreefd. Het voorlopige programma staat binnenkort op de website.  

Aanmelden online
Nadat alle kinderen via een speciale folder/bekendmaking de verdere informatie over de KIVA 2020 hebben ontvangen kan de inschrijving van de populaire vakantieweek van start gaan.
Deze keer online, omdat persoonlijk aanmelden in deze Coronatijd te veel mensen tegelijkertijd samen zou brengen, hetgeen uiteraard niet wenselijk is.
Via deze site proberen we iedereen op de hoogte te houden van de laatste ontwikkeligen.