Nieuwe jeugdwerkcursussen in 2017

Direct na de Kerstvakantie gaan bij de Stichting Evenementen in het Oegstgeester Dorpscentrum diverse nieuwe cursussen van start. Vanaf januari 2017 kunnen muzikale, nieuwsgierige creatieve en culinaire kids deelnemen aan de cursussen Spelen met Muziek, Technicakids, Woodykids, Tekenen/Schilderen en Kids Culinair.

Bij Spelen met Muziek (4 t/m 6 jaar – wo) geven docenten Claudia Maggioni en Patrizia Tosellini muziekles waarbij de jeugdige kids gestimuleerd worden om deel te nemen aan ritmische en expressieve spelletjes en liedjes, te luisteren naar muzikale sprookjes en ritmische instrumenten te gebruiken. Daarnaast leren de kinderen de theoretische en ritmische basis van de muziek, waardoor het spelen van een instrument later wordt vergemakkelijkt.

Technicakids (9 t/m 12 jaar – di) is nieuwe cursus op de dinsdag voor nieuwsgierige kinderen die het leuk vinden om met techniek bezig te zijn. Ze maken kennis met allerlei natuurkundige verschijnselen en ontdekken de werking van elektriciteit, magneten en zonne-energie…Leuk en Leerzaam…

Tijdens Woodykids (9 t/m 12 jaar – wo) leren creatieve kinderen leuke houten gebruiksvoorwerpen te maken. Voorbeelden van in het verleden gemaakte voorwerpen zijn een cd-kistje, houten kinderspeelgoed, een tafeltje, een bureaustandaard en een vogelhuisje.

In het nieuwe jaar verzorgt Fem Stamkart diverse teken/schildercursussen voor kinderen in diverse leeftijdsgroepen: Zo is er direct na de kerstvakantie een cursus voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en gaat er direct na de voorjaarsvakantie een nieuwe cursus voor kinderen van 6 t/m 9 van start. Tijdens de cursussen wordt rekening gehouden met de individuele mogelijkheden van de kinderen.

Op veelvuldig is er nu ook een korte en speciale kookcursus voor kinderen die op een andere manier met koken bezig willen zijn. Tijdens Kids Culinair (9 t/m 12 jaar – wo) gaan kinderen met speciale recepten aan de gang, die nog niet eerder bij andere cursussen aan de orde zijn gekomen.

Na de Voorjaarsvakantie zullen ook nieuwe dans- en djembecursussen van start gaan en openen ook het Juniorlab en de Bakkerij en de Kinderkookcafes (wo/do/vr) opnieuw hun deuren.  Ook is er mogelijk een nieuwe Kokkies voor de jongere kookkids... ​Zodra nieuwe data bekend zijn kunt u deze informatie op deze website bij de bewuste cursussen lezen... 

Aanmelden is mogelijk via deze website (knop inschrijven van het keuze menu).