Open Huis op 20 september in Gemeentecentrum!

Open Huis op 20 september in Gemeentecentrum!
Stichting Evenementen en Stichting RADIUS SWOO doen op zaterdag 20 september a.s. mee met de Burendag, een initiatief van het Oranje Fonds en Douwe Egberts. Van 16.00 uur tot 18.00 uur houden zij Open Huis in het Gemeentecentrum aan de Lijtweg, de huidige uitvalsbasis van het Oegstgeester kinder/tiener- en ouderenwerk.
Onder het genot van een kopje koffie/thee of een bekertje limonade kan iedereen kennis nemen van de vele activiteiten die tot nu toe zijn georganiseerd en worden de plannen voor het seizoen 2008-2009 verder toegelicht.

Al zon 15 jaar verzorgt de Stichting Evenementen activiteiten voor kinderen, tieners, jongeren en volwassenen. Zo worden er voor de Oegstgeester jeugd cursussen en allerlei vakantieactiviteiten georganiseerd. Populair zijn de Zomerkampen en de Kindervakantieweek. De laatste jaren wordt de actieve Evenementenorganisatie daarbij ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden Holland. Daarnaast hopen de Evenementenvrijwilligers binnenkort ook weer van start te gaan met de concert-, musical- en theaterreizen, waarvoor in het verleden veel belangstelling bestond. Ook het Ouderenwerk al meer dan 40 jaar in Oegstgeest actief! presenteert inmiddels onder de naam Stichting RADIUS SWOO haar activiteiten, waaronder Fit op Maat, het Internetcafé, de recreatieve fiets- en wandelactiviteiten en het gloednieuwe Ouderenkoor.

Dit seizoen zullen jeugdwerk en ouderenwerk meer gaan samenwerken bij het realiseren van activiteiten alsdus Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier en RADIUS SWOO-coördinatrice Alice van Elk die in het kader van het realiseren van intergenerationele activiteiten nog meer mogelijkheden zien om jong en oud met elkaar in contact te brengen. Voorzichtige pogingen tijdens het afgelopen seizoen hebben al heel wat hartverwarmende reacties opgeleverd.

Dit jaar heeft Burendag een tweedelige opzet. Enerzijds worden buurtbewoners gestimuleerd om samen hun buurtwens uit te voeren. Anderzijds worden sociale organisaties uitgenodigd om via het organiseren van een Open Huis hun deuren te openen om buurtbewoners kennis te laten nemen van de vele activiteiten die vlakbij huis georganiseerd worden

Stichting Evenementen heeft aangegeven tijdens het Open Huis een aantal verrassende activiteiten te verzorgen, waar jong en oud veel plezier aan kan beleven. Meer info over het Open huis en de vele Evenementenactiviteiten is ook te lezen op www.st-evenementen.nl.
Info over RADIUS SWOO is te vinden op www.radiuswelzijn.nl.
Meer specifieke informatie over de Burendag is te lezen op www.burendag.nl.

Graag tot ziens op zaterdag 20 september!