Stichting Evenementen hervat Kindercursussen

Omdat de Stichting Evenementen het beleid van de basisscholen heeft gevolgd als het gaat om de veiligheid van kinderen bij de maatregelen omtrent de Corona-crisis heeft de actieve Oegstgeester vrijwilligersorganisatie in maart ook besloten om alle cursusactiviteiten op te schorten. Inmiddels kunnen de kinderen weer naar school en zullen ook na de Hemelvaartvakantie diverse cursussen bij de Stichting Evenementen in het Dorpscentrum weer van start gaan.

Goed nieuws dus voor tientallen kinderen die reikhalzend hebben uitgekeken naar dit moment. Vooralsnog kunnen de cursussen K3-dans, Streetdance, Voice4Kids, Djembé en Percussie; de Musicalcursus, Toneel Spelen, Kinderyoga en een aantal creatieve cursussen weer van start gaan. Voor een aantal andere cursussen wordt een online-oplossing aangeboden.

Veilig
Uiteraard zal er – net als bij de basisscholen – extra aandacht zijn voor de veiligheid van de kinderen, docenten en vrijwilligers. Zo is er een protocol gemaakt om het brengen en halen van kinderen op veilige wijze te laten verlopen, is er in overleg met het Dorpscentrum een aangepaste routing in het gebouw en extra aandacht voor hygiëne. Om niets aan het toeval over te laten is over deze maatregelen ook overleg geweest met een aantal deskundigen van de Gemeente Oegstgeest.
U ziet: Ook bij de Stichting Evenementen zullen we er alles aan doen om de activiteiten op veilige en verantwoorde wijze te kunnen laten verlopen.

Nieuwe seizoen
Ook na de zomervakantie hoopt de Stichting Evenementen door te kunnen gaan met het realiseren van een breed cursussenaanbod voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Op dit moment is er overleg met docenten en  diverse instanties om ook voor de toekomst een breed-toegankelijk en verantwoord cursussen- en activiteitenaanbod voor de Oegstgeester jeugd te kunnen realiseren. Wellicht dat de inschrijving voor veel cursussen al voor de zomervakantie van start kan gaan…

Aanmelden
Bij een aantal cursussen, die vanaf volgende week weer van start gaan, is aanmelden nog beperkt mogelijk, maar voor de meeste cursussen geldt dat alleen de inmiddels aangemelde kinderen mee kunnen doen. Kijk voor meer informatie over het meest actuele cursussenaanbod en de beschikbaarheid van plaatsen op deze website bij de weergegeven cursussen. 
Nog vragen of opmerkingen? Bel gerust: 071-5171540 of 06-51314013.