Veel belangstelling voor Jeugdwerkpresentatie

Veel belangstelling voor Jeugdwerkpresentatie
Zaterdag 8 juni j.l. was het een drukte van belang bij de presentatie van het Oegstgeester jeugdwerk in sociaal cultureel centrum Het Trefpunt in Warmond. O.l.v. dansdocente Eline Roosemalen, toneeldocent Pim Karhof en djembdocent Misha Kostava lieten de kinderen die in de periode maart tot juni deelgenomen hebben aan de dans-, toneel- en djembcursussen zien wat zij tijdens de lessen zoal geleerd hebben. Meer dan 350 belangstellenden waren naar Warmond gekomen om de kids te zien schitteren in de spotlights: Verreweg de grootste opkomst bij een presentatie tot dusver, aldus Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier.

Dansdocente Eline Roosemalen liet kinderen van 2 tot 13 jaar stralen op een echt podium. Eerst was er een vertederend optreden van de Peutergroep, daarna verzorgden de K3-kids een kleurrijk optreden.
De peuters brachten het aanwezige publiek in vervoering met hun lieve dansjes, waarbij ook een djemb, Kabouter Plop en spiegelbollen ten tonele kwamen.
Kleurrijk en stralend waren de optredens van de K3-kids die soms in aparte groepen en soms samen in de spotlights dansten. Verrassend waren de waterpistooltjes waarmee het publiek natgespoten werd bij het nummer Bij de brandweer.
Het tweede deel van de presentatie werd geopend een aantal schitterende dansperfomences van de kinderen die deelgenomen hebben aan de cursussen Kidsdance, Dancingtime en Street- en Clipdance met Zumba. De kids gingen heerlijk uit hun dak, waarbij het swingende Gangnam Style het Trefpunt op haar grondvesten deed trillen
O.l.v. docent acteur, regisseur en theatermaker Pim Karhof zetten zes jeugdige actrices een geheel eigentijdse versie van de klassieker Romeo en Julia op de planken.
Iedereen was verrast door het hoge niveau waarmee het unieke stuk, complet met de overbekende balkonscene, op de planken werd gezet.
Misha Kostava en zijn djembekids besloten de presentatie met een swingend djembe en percussieoptreden. Zowel de djembecursisten als het indrukwekkend goede demonstratieteam wisten de handen van het aanwezige publiek op elkaar te krijgen.

Het is fijn om te merken hoe kinderen en ouders reageren op ons jeugdwerkaanbod, aldus Diderik Selier: Het is geweldig hoeveel talent er bij de kids naar boven komt en hoeveel plezier zij aan de vele jeugdwerkcursussen deelnemen.

Bij deze presentatie, maar ook bij de vele andere jeugdwerkcursussen en vakantieactiviteiten wordt die waardering gelukkig ook vaak uitgesproken, waardoor de Stichting Evenementen merkt goed bezig te zijn. Het Oegstgeester jeugdwerk wordt ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Holland Rijnland.