Yoga

Yoga

Docente Jeannette Grootendorst-Nijhuis is in Oegstgeest en Noordwijkerhout actief als yogadocente. Zij geeft les aan kinderen en volwassenen in verschillende leeftijdsgroepen. Voor de Stichting Evenementen start zij dit seizoen in het Dorpscentrum opnieuw de cursussen Kinderyoga I en Kinderyoga II.
Wilt u meer informatie over Jeannette? Klik hier
 

Tijdens de yogalessen wordt er gewerkt in kleine groepjes, zodat de juiste individuele aandacht gegeven kan worden. Het is de bedoeling dat de kinderen makkelijk-zittende kleding aan hebben. Voor yogamatten wordt gezorgd. Via yogahoudingen, ademspelletjes, massages en visualisaties ontwikkelt een kind o.a. de motoriek, concentratie, zelfvertrouwen en samenwerking. Zo ontdekken kinderen spelenderwijs hoe hun lichaam gezond en sterk te houden en hoe in balans te komen en te blijven.
Yoga helpt bij het verwerken van allerlei indrukken van school en dit schept weer meer ruimte in hun hoofd en lijf, wat meer rust in henzelf geeft. Met plezier bewegen en ontspannen en ontspannen staan voorop bij Kinderyoga!

Kinderyoga I - dinsdag - 15.30-16.30 uur - 4-7 jaar - groepen 1 t/m 3
Kinderyoga II - dinsdag - 16.30-17.30 uur - 7-12 jaar - groepen 4 t/m 8 

Lesblok 1 - 6, 13, 27 oktober, 3, 10, 17, 24 november, 1, 8, 15 december.
Lesblok 2 - januari tot maart (data volgen nog)  
Lesblok 3 - maart tot juni (data volgen nog) 

Kosten: € 90,00 p.p. (per blok van 9 lessen, incl. proffessionele begeleiding en consumpties)

Meer informatie over alle yogalessen die door Jeannette gegeven worden? Klik hier: Alle yogalessen

Inschrijven cursus

(wijzigingen voorbehouden)

 

Hoe ziet een kinderyogales eruit? 
Iedere yogales heeft een afwisselend thema waarin yogahoudingen, ademspelletjes, meditaties, massages, en visualisaties zijn afgestemd op de belevingswereld van kinderen. Daarnaast doen de kinderen soms een houding in tweetallen of als groep, soms vormt een creatieve opdracht onderdeel van de les. Een les kent een vaste opbouw en wordt altijd afgesloten met een eindontspanning. De volgende onderdelen komen regelmatig terug in de les:

● Warming-up met losmaakoefeningen
● Stiltemoment met zintuigspelletjes of meditatie
● Yogahoudingen en series waaronder de zonnegroet en maangroet
● Massage en andere samenwerkingsoefeningen
● Ontspanningsoefening met visualisatie
● Tekenen, knutselen of vertellen

Thema's zijn bijvoorbeeld de seizoenen, een avontuur in de ruimte, de zee, de dierentuin. In een les kan ook een deugd centraal staan; zo zijn bv. zelfstandigheid, verantwoordelijkheid, samenwerking en respect. Door de combinatie van een thema en de terugkerende opbouw van de les, komen bij de jongste kinderen alle onderdelen van yoga langs in de vorm van (fantasie)spel. Bij de oudere kinderen wordt er steeds meer stilgestaan bij de inhoudelijke kant en hun eigen beleving.

Waarom is yoga goed voor een kind?
Yoga staat voor verbinden, verbinding maken tussen lichaam en geest om zo in verbinding te zijn met jezelf en alles wat er om je heen is. Een belangrijk uitgangspunt bij yoga is dat kinderen hun eigen mogelijkheden verkennen en grenzen van zichzelf - en van anderen - respecteren. Het regelmatig beoefenen van yoga bevordert de emotionele, geestelijke en spirituele ontwikkeling van kinderen. 
Door het doen van yoga worden kinderen zich bewust van hun lichaam, hun houding en ademhaling. Via yogahoudingen, ademspelletjes, meditaties, massages en visualisaties ontwikkelt een kind o.a. de motoriek, concentratie, zelfvertrouwen en samenwerking. Zo ontdekken kinderen spelenderwijs hoe zij hun lichaam gezond en sterk kunnen houden en hoe ze in balans komen en blijven. Kinderen worden fysiek en mentaal sterker. Hiermee krijgen kinderen een basis mee waar zij de rest van hun leven plezier van hebben! Met plezier bewegen en ontspannen staat voorop bij kinderyoga!

Aanmelden? Klik op de knop inschrijven van het keuzemenu en kies bij het inschrijfformulier voor de yogacursus die bij uw kind(eren) past.