Herfstvakantie

Herfstvakantie

Ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk verzorgde de Stichting Evenementen in vrijwel iedere Herfstvakantie een aantal bijzonder leuke vakantieactiviteiten in Dorpscentrum Oegstgeest (Lijtweg 9, Oegstgeest): de uitvalsbasis van het Oegstgeester jeugdwerk.

 


Met ingang van september 2019 worden deze activiteiten niet meer door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk ondersteund met Oegstgeester subsidiegeld, waardoor alle vakantieactiviteiten zijn komen te vervallen.

 

 


Een overzicht van vakantieactiviteiten die in het verleden zijn aangeboden:

Herfstknutselen
Woensdag 18 oktober is er van 10.00 uur tot 12.00 uur een gezellige knutselochtend; geheel in het teken van de herfst. Dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers kunnen kinderen vanaf 6 jaar leuke herfst-knutsel-dingetjes maken. Er zal ook deze keer hard gewerkt worden, zodat de creakids ook mog een leuk herfststukje mee naar huis kunnen nemen. 
Kosten: € 7,50 p.p.  - Aanmelden is niet meer mogelijk.

Workshops Djembe en Percussie
Tijdens twee Djembé- en Percussie-workshops stelt een professionele percussionist kinderen in de leeftijd van 7 t/m 15 jaar op woensdag 18 oktober in de gelegenheid om kennis te maken met prachtige Afrikaanse trommels en andere percussie-instrumenten. Kinderen, die na het volgen van een workshop de smaak te pakken hebben, kunnen nog instromen bij één van de lopende djembécursussen. De vakantieworkshops worden gegeven van 13.30 uur tot 14.30 uur en van 14.30 uur tot 15.30 uur.
Kosten: € 5,00 p.p. - Aanmelden is niet meer mogelijk.


Workshops K3-dans - Kidsdance - Street/Clipdance & Hip Hop
Donderdag 19 oktober kan er gedanst worden! Dansdocente Inge Pieterse verzorgt dansworkshops voor kinderen in diverse leeftijdsgroepen: K3-dans, Kidsdance en Street/Clipdance & Hip Hop. Kinderen die de smaak van het dansen te pakken hebben kunnen gelijk mee doen met de wekelijkse cursuslessen die naar de herfstvakantie weer van start of door zullen gaan. 
Workshops:
‚Äč- K3-dans - 4-6 jaar - van 13.30 uur tot 14.30 uur
- Kidsdance - 6-9 jaar - van 14.30 uur tot 15.30 uur
- Street/Clipdance & Hip Hop - 9-12 jaar - van 15.30 uur tot 16.30 uur  
Kosten: € 5,00 p.p.  - Aanmelden is niet meer mogelijk.

Smikkelen en Smullen
Op veelvuldig verzoek opent donderdag 19 oktober ook het Kinderkookcafé haar deuren. In kleine groepjes zullen kinderen van 8 t/m 12 jaar zelf een maaltijd klaar gaan maken. Na de instructie en het voorbereidende snijwerk mogen de kids zelf in de pannen roeren. Vanzelfsprekend wordt er samen van de maaltijd gesmuld. Na het afwassen en opruimen mogen de kinderen het overgebleven eten mee naar huis nemen (neem dus even een bakje mee), zodat ook thuis iedereen versteld zal staan van de verrichtingen van de jeugdige koks. 
De kooklessen worden gegeven van 13.00 uur tot 15.00 uur en van 15.30 uur tot 17.00 uur
Kosten: € 7,50 p.p. - Aanmelden is niet meer mogelijk.

Spelletjesochtend met Bingo!
Kinderen die er van houden om spelletjes te spelen en mee te doen met de speciale vakantiebingo zijn van harte welkom tijdens de Spelletjesochtend met Bingo die op vrijdag 21 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur in Dorpscentrum Oegstgeest wordt verzorgd. Tijdens deze gezellige ochtend staan allerlei leuke spellen klaar. Van sjoelen tot mens-erger-je-niet en Ganzenbord en van Twister tot schaken en dammen... Ook worden er diverse bingorondes gespeeld, waarmee leuke kleine prijsjes gewonnen kunnen worden. De spelletjesochtend is bedoel voor kinderen vanaf 6 jaar.
De gezellige spelletjesochtend wordt op vrijdag 20 oktober van 10.00 uur tot 12.00 uur begeleid door diverse enthousiaste Evenementenvrijwilligers
Kosten: € 5,00 p.p. - Aanmelden is niet meer mogelijk.

Kinderbios
De herfstvakantie wordt op vrijdag 20 oktober van 14.00 uur tot 15.45 uur afgesloten met een gezellige Kinderbios, bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Natuurlijk wordt er tijdens deze speciale filmmidag een leuke film gedraaid en zullen de jeugdige filmfans getrakteerd worden op een smakelijke traktatie. 
Meer informatie over de film? Klik op Filminfo
Kosten: € 3,00 p.p.  - Aanmelden is niet meer mogelijk.

Inschrijven / Informatie
Alle vakantieactiviteiten worden aangeboden inclusief goede begeleiding en een smakelijke verrassing. Natuurlijk is het belangrijk om vooraf uw kind(eren) aan te melden. Het aantal beschikbare plaatsen is immers altijd beperkt. Plaatsing geschiedt op volgorde van binnenkomst.
Aanmelden voor een herfstvakantieactiviteiten? Klik op de knop inschrijven en kies het inschrijfformulier Herfstvakantie.
Vragen/opmerkingen? Bel  071-5171540 of 071-5170461 (kantoor). 

Let op!!!
- Bij alle activiteiten is het belangrijk om vooraf plaatsen te reserveren.
- Iedereen krijgt bericht over het wel/niet doorgaan van de activiteit.
- Bij annuleren binnen 24 uur voor de activiteit kunnen gemaakte kosten in rekening worden gebracht.

* = Vrijdag 20 oktober om 13.00 uur is de informatie op deze site aangepast.

                                                                                                                                        (wijzigingen voorbehouden).