Cursussenfolder 2020-2021 is uit!

Cursussenfolder 2020-2021 is uit!

Vijdag 25 september is de cursussenfolder van de Stichting Evenementen "Cursusen 2020-2021 - blok I - oktober 2020 - januari 2020" via de Oegsgeester basisscholen verspreid.

Reikhalzend hebben de vele tientallen kinderen er naar uitgekeken: Het nieuwe cursussenaanbod van de Stichting Evenementen in het Oegstgeester Dorpscentrum.

Begin oktober zullen de eerste cursussen van start gaan; Na de herfstvakantie volgende cursussen Voice4Kids en Toneel Spelen. 
Mogelijk worden later dit seizoen nog meer cursussen aan het programma-aanbod toegevoegd.

Dansen
Vanaf 8 oktober gaat dansdocente Eline Roosemalen weer van start met haar populaire danscursussen:
Bij
K3-dans (4-6 jr.) Worden diverse K3-dansjes van Hanne, Marthe en Klaasje ingestudeerd, maar ook andere dansjes en leuke dansspelletjes staan ​​op het programma van deze populaire danscursus.
Tijdens Streetdance (7-11 jr.) Worden stoere danspassen ingestudeerd. Na de warming-up is er aandacht voor krachtoefeningen en komen er diverse danstechnieken aan de orde. Het resultaat is indien mogelijk te zien tijdens een swingende dansshow.

Muziek
Onder professionele leiding wordt tijdens Djembé en Percussie (7-14 jaar) gegeven op prachtige Afrikaanse trommels en andere percussie-instrumenten aan beginners als aan gevorderden.
Tijdens Spelen met muziek ( 4-6 jr) muziekdocenten geven Claudia Maggioni en Patrizia Tosellinigeven muziekles waarbij de kinderen worden gestimuleerd om deel te nemen aan ritmische en expressieve spelletjes en liedjes, te luisteren naar muzikale sprookjes en ritmische instrumenten te gebruiken. Voor Italiaanse kinderen is er Giocare con la Musica de Italiaanse versie.

Musical, Voice4Kids en Toneel
Musicaldocente en zangeres Susanne de Rooij gaat met enthousiaste kinderen (9-12 jr.) Aan de slag om er voor te zorgen dat er in juni 2021 een schitterende musical op de planken wordt gezet. Zo'n 30 weken zal haar keihard gewerkt worden om het zingen, dansen en acteren onder de knie te krijgen. Dit zijn immers de vakgebieden die je moet beheersen als je echt in “the spotlights” wilt schitteren ...
Op veelvuldig verzorgt zij voor de iets jongere kinderen Voice4Kids (7-9 jr.). Tijdens deze cursus maken ook deze muzikale kids al kennis met zingen en dansen en is er mogelijk een leuke presentatie.
Van acteur, regisseur en theatermaker Pim Karhof leren kinderen (8-12 jr.) Hoe het is om te acteren: hoe het is om echt op de planken te staan. Het doel is om met elkaar een voorstelling te maken, waarin werkelijkheid en fantasie hand in gaan. Het resultaat is een vertonende toneeluitvoering.

Kinderyoga
Yogadocente Jeannette Grootendorst-Nijhuisverzorgt bij de Stichting Evenementen op de dinsdag speciale kinderyogacursussen (4-7 jr./7-12 jr.). Yoga helpt bij het verwerken van allerlei indrukken van school en dit schept weer meer ruimte in hun hoofd en lijf, wat meer rust in henzelf geeft. Met plezier bewegen en ontspannen en ontspannen staan ​​voorop bij Kinderyoga. Meer info over Jeannette? Ga naar www.yogametjeanette.nl .   

Creatief en culinair
Mogelijk dat later dit schooljaar nog een aantal creatieve en culinaire cursusactiviteiten bij de Stichting Evenementen van start gaan.

Aanmelden en meer info ! Neem een ​​kijkje op deze website bij de diverse cursussen (bereikbaar via knop activiteiten - cursusssen). Nog vragen? Bel gerust nog even:  071-5171540.
De inschrijving voor alle cursussen is inmiddels van start gegaan. Om alles eerlijk te laten verlopen worden de aanmeldingen in volgorde van binnenkomst verwerkt. Alleen voor kinderen die aan het begin van het jaar voor de danscursussen - die als gevolg van de corona moesten maatregelen stoppen - waren aangemeld zijn als eerste uitgenodigd om opnieuw mee te doen.