Terugblik op geslaagde 45ste KIVA-week

Terugblik op geslaagde 45ste KIVA-week

Ondersteund door de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk en dankzij inzet van tientallen enthousiaste vrijwilligers is de Stichting Evenementen er in geslaagd om een bijzondere lustrumversie van de Kindervakantie-week te presenteren. Helaas konden dit jaar niet alle aangemelde kinderen aan de KIVA-week deelnemen: Voor zo’n 60 kinderen was er alleen nog een plekje op de reservelijst.
Vijf dagen lang was er een leuke en afwisselend programma:

Maandag waren er leuke spelactiviteiten gedaan rond het Dorpscentrum en in het Bos van Wijckerslooth. Ook verzorgde acrobatisch theater Doublee op deze dag Een Inbrekerskomedie: een bijzondere  theatervoorstelling met twee niet al te slimme inbrekers.
Dinsdag leek het weer ons in de steek te laten. Daarom waren er in/bij het Dorpscentrum diverse spelactiviteiten en werd er film gekeken. De Vossenjacht met Speurspel in het Winkelcentrum en op de Oegstgeester Weekmarkt ging wel gewoon door. Dankzij de medewerking van de firma Hoppezak uit Leiden liepen er diverse tijdloze figuren rond, zoals een Oermens, Romeins Soldaat, Robin Hood, Jonkvrouw Spaceman, Flower-Power-Hippy en ouderwetse meester. Ook konden de KIVA-kids een lekker kroketje halen bij Slagerij van der Zalm en natuurlijk was er ook gezorgd voor een lekker appeltje en voldoende limonade. De buiten-geplande straattheatervoorstelling “The Perkey & Fiddle Show” werd i.v.m. het twijfelachtige weer toch naar het Dorpscentrum verplaatst.
Woensdag konden de KIVA-kids genieten van leuke tijdloze attracties: rennen over een Oud-Hollandse Survivalbaan, springen op een Piratenschip, klimmen en glijden op een Vulkaan, evenwicht bewaren op de Rodeo-kampeel en Knotsen vangen… Verder maakten de KIVA-kids kennis met Martin Forget, die een demonstratie met workshop “Mime” gaf en zo de kinderen kennis liet maken met de geheimen van het Mime-spelen (uit de tijd van o.m. Charley Chaplin). Ook stond deze dag het vernieuwde Zwembad Poelmeer garant voor een spetterend dagdeel boordevol waterpret.
Donderdag werd er maar liefst zeven luxe Beuk-touringcars ingezet om het hele gezelschap naar Familiepark  Drievliet te brengen. Deze dag werd ’s avonds afgesloten met een swingende KIVA-disco van de Mega Party Drive Inn Show.
Vrijdag was er een gezellige Spelletjesochtend, mochten de KIVA-kids zelf de slang ter hand bij de Oegstgeester Brandweer en werd kennis gemaakt met uitvindingen en figuren uit het verleden tijdens de theatervoorstelling “Professor Eureka” van Van Ravensteijn Theater en Events.

Tijdens de afsluiting op de Lijtweg liet Evenementeninitiatiefnemer Diderik Selier weten dankbaar te zijn dat weer zoveel vrijwilligers hun medewerking aan de schitterende vakantieweek hebben willen verlenen.
Uiteraard is er ook weer geweldig om te kunnen rekenen op de medewerking van de Gemeente Oegstgeest, de mensen van de Gemeentewerken, de Brandweer en een tal van andere instanties voor hun aandeel in het succes van deze bijzondere KIVA-week.

Wie terug wil blikken op een fantastische Kindervakantieweek kan de foto’s bekijken die (binnenkort) op de website van de Stichting Evenementen staan.
Agendatip: De inschrijving voor de volgende KIVA-week start op zaterdag 2 juni 2018.