Zijn dit de allerlaatste cursussen???

Dansen en Muziek
Vanaf 17 oktober gaat dansdocente Inge Pieterse weer van start met haar populaire danscursussen: 
Bij Peuterdans (2-4 jr.) staat natuurlijk het plezier voorop. Door middel van dansspelletjes en speciale  peuterdansmuziek maken zelfs deze hummeltjes al op ongedwongen wijze  kennis met basisbewegingen en staan beleving en fantasie van het kind centraal.
Bij K3-dans (4-6 jr.) worden diverse K3-dansjes van Hanne, Marthe en Klaasje ingestudeerd, maar ook andere dansjes en leuke dansspelletjes staan op het programma  van deze populaire danscursus. 
Tijdens Streetdance (7-10 jr.) worden stoere danspassen ingestudeerd. Na de warming-up is er aandacht voor krachtoefeningen en komen diverse danstechnieken aan de orde. Het resultaat is natuurlijk te zien tijdens een swingende dance-show!
Alle danscursussen worden afgesloten met een sfeervolle en swingende presentatie op 26 januari 2020.
Onder professionele leiding wordt tijdens Djembé en Percussie (7-14 jaar) les gegeven op prachtige Afrikaanse trommels en andere percussie-instrumenten zowel aan beginners als aan gevorderden.
Tijdens Spelen met muziek (4-6 jr) geven muziekdocenten Claudia Maggioni en Patrizia Tosellini geven muziekles waarbij de kinderen worden gestimuleerd om deel te nemen aan ritmische en expressieve spelletjes en liedjes, te luisteren naar muzikale sprookjes en ritmische instrumenten  te gebruiken. Voor Italiaanse kinderen is er Giocare con la Musica de Italiaanse versie.

Toneel, Musical, Voice4Kids 
Van acteur, regisseur en theatermaker Pim Karhof leren kinderen (8-12 jr.) tijdens de cursus Toneel Spelen hoe het is om te acteren:   hoe het is om echt op de planken te staan. Het doel is om met elkaar een voorstelling te maken, waarin werkelijkheid en fantasie hand in gaan. Het resultaat is een indrukwekkende toneeluitvoering.
Musicaldocente en zangeres Susanne de Rooij gaat met  een aantal enthousiaste kinderen (9-12 jr.) aan de slag om er voor te zorgen dat er in juni 2020 een schitterende musical op de planken wordt gezet. Zo’n 30 weken zal her keihard gewerkt worden om het zingen, dansen  en acteren onder de knie te krijgen. Dit zijn immers de vakgebieden die je moet beheersen als je echt in “the spotlights” wilt schitteren... Startdatum van deze cursus is mogelijk 31 oktober!
Op veelvuldig verzorgt zij ook voor de iets jongere kinderen Voice4Kids (7-9 jr.). Tijdens deze cursus cursus maken ook deze muzikale kids kennis met zingen en dansen met natuurlijk een leuke presentatie.

Creatief en culinair 
De Oegstgeester kunstenares Fem Stamkart laat creatieve kids (6-9 jaar) deelnemen aan een speciale teken/ schildercursus, waarbij diverse technieken aan de orde komen en wordt ingespeeld op de individuele mogelijkheden van de kinderen. 
Het Kinderkookcafé opent deze keer alleen op donderdag en vrijdag haar deuren. Tijdens de kooklessen maken de culinaire kids een heerlijke maaltijd klaar. De cursus wordt afgesloten met een Kidsrestaurant.
Voor de jongere kookkids is er nu op de donderdag de cursus Kokkies.      

Kinderyoga 
Yogadocente Jeannette Grootendorst-Nijhuis verzorgt bij de Stichting Evenementen twee speciale kinderyogacursussen (4-7 jr./7-12 jr.). Yoga helpt bij het verwerken van allerlei indrukken van school en dit schept weer meer ruimte in hun hoofd en lijf, wat meer rust in henzelf geeft. Met plezier bewegen en ontspannen en ontspannen staan voorop bij Kinderyoga.  Meer info over Jeannette? Ga naar www.yogametjeanette.nl.    

Aanmelden en meer info! Ga naar www.st-evenementen.nl of bel 071-5171540. De aanmeldingen zullen op volgorde van binnenkomst worden verwerkt.